CG Hjelm, ordförande i Eskilstuna Guif Foto: SVT

”Det strömmar in svar i positiv anda”

Uppdaterad
Publicerad

En lönesänkning på 30 procent eller inte. Nu har samtliga anställda i Eskilstuna Guif lämnat in sina besked.

Det var i torsdags förra veckan som klubbens styrelse informerade sina anställda om den akuta ekonomiska situationen. Ett besked som bland annat gjort att konkurrenten IFK Kristianstads supportergrupp Södra Kurvan gått in med pengar.

Besked vid lunch

Guifs styrelse informerade på torsdagens möte om att de vill att samtliga anställda ska gå med på en 30-procentig lönesänkning – och vid lunchtid i dag ska samtliga anställda ha lämnat in sina besked.

Ekonomisk kris i Guif

– Det strömmar in svar i positiv anda och vi kommer sedan att sammanställa det under dagen, säger Guifs ordförande CG Hjelm till SVT Nyheter Sörmland.

Har ni fått något negativt besked?

– Det kan jag inte kommentera. Vi behöver ta in all information och sedan sammanställa den. Många har haft motfrågor och det är något vi behöver hantera i styrelsen.

Styrelsemöte i kväll

Eskilstuna Guif har styrelsemöte i kväll och innan dess kan inte CG Hjelm ge några kommentarer till vad konsekvenserna av svaren blir eller inte blir.

– Vi kommer inte att släppa någon information före styrelsemötet. Vi behöver hantera all information i styrelsen först, vi kan inte föregå när eller hur vi kommer ta nästa steg, säger CG Hjelm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Guif

Mer i ämnet