Foto: SVT.

Akut ekonomisk kris i Guif

Uppdaterad
Publicerad

Det råder en akut ekonomisk kris i Eskilstuna Guif. Spelare, klubbledning, tränare och kanslipersonal informerades om läget på ett krismöte under torsdagskvällen.

Styrelsen hoppas nu de anställda ska gå med på att sänka sina löner med 30 procent. Den störst bidragande orsaken till den ekonomiska krisen i Guif är att publikintäkterna inte når upp till budgeten.

Det innebär att klubben nu är i en akut likviditetskris.

Ekonomisk kris i Guif

”Vi sitter i ett mycket besvärligt ekonomiskt läge. Läget kommande månader är så pass allvarligt att vi behöver ekonomisk hjälp. Vi har arbetat med att skapa balans i ekonomin sedan i höstas. Vi har tagit fram åtgärdsprogram som vi genomfört. Vi har successivt skurit i våra kostnader så långt som möjligt för att anpassa kostnaderna till intäkterna. Vi kan konstatera att det inte räcker”, skriver klubben på sin hemsida.

”För kommande säsong har styrelsen vidtagit en rad åtgärder för att skapa en budget som går ihop. Det handlar om lägre ersättningar till spelare och ledare, krafttag för att få fler att komma till våra matcher och att öka intäkterna från våra sponsorer”, skriver de på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Guif

Mer i ämnet