Foto: Maria Lapenkova

Lugnt efter nattens oroligheter

Uppdaterad
Publicerad

Efter nattens oroligheter med bland annat stenkastning i Fröslunda i Eskilstuna råder det nu lugn på torget, men flera boende är oroliga över utvecklingen.

Enligt polisen kommer flera polispatruller att rulla runt i området idag för att skapa lugn hos de boende.

”Gick inte att sova”

Stenkastning i Fröslunda

– Det gick inte att sova i natt för att det var så högljutt, säger en Fröslundabo i centrum som vill var anonym.

En annan tycker att det bara blir värre och värre, medan en tredje säger att det nu pågått under längre tid och att:

–  Det är för jäkligt att polisen ska utsättas, säger personen.

När polisen stannar till i Fröslunda centrum är det många boende som vill prata och uttrycka sin oro.

– Man törs knappt gå till affären på kvällarna längre, så jag är rädd för att affären kan komma att drabbas om ingen vågar gå dit, säger en person som vill vara anonym.

Ökad polisnärvaro

Polisen har även genomfört trafikkontroller i området under morgonen för att ytterligare höja närvaron och tryggheten i Fröslunda. Men det är inte alla som nöjda över det.

– Polisen borde brygga broar och göra sin närvaro mer naturlig, säger en annan person som bott i området i några år och fortsätter:

– Det är ett hån mot de som bor här när polisen går omkring och spänner sig i tio minuter här på torget, och tror att det kommer att lösa sig, det är helt fel metod.

Mer skräp än vanligt

Trots nattens oroligheter med stenkastning mot polis och fem personer omhändertagna är det enda synliga tecknen som finns på att det skulle ha varit oroligt under natten, förutom glasskross hos apoteket, mer skräp på torget, enligt ytterligare en anonym Fröslundabo som våra reportrar träffar på plats i Fröslunda centrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stenkastning i Fröslunda

Mer i ämnet