Så ska elever lära sig matte

Publicerad

Hur lär sig elever matte på bästa sätt? Den frågan studeras närmare i ett forskningsprojekt på Mälardalens högskola. Och flera skolor i Eskilstuna ska involveras i projektet.

Eskilstuna kommun skriver i ett pressmeddelande att det handlar om ett långsiktigt projekt där syftet är att ta fram läromedel i matematik som bygger på vetenskaplig grund om hur eleverna bäst lär sig ämnet.

Tanken är att forskningsprogrammet ska ge stöd till lärare och elever i undervisningen och på så sätt bidra till ökade kunskapsreslutat i grundskolan.

Skolor involveras

En förstudie har påbörjats av en forskargrupp på Mälardalens högskola. Den ska vara klar i sommar. Då går projektet in i nästa fas på fem år, där flera skolor i Eskilstuna medverkar.

Enligt kommunen ska projektet delfinansieras av alla som är inblandade, och kommunen räknar med att det för Eskilstunas del handlar om cirka 225.000 kronor det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.