Foto: TT

Steen och Persson stämmer grannarna

Uppdaterad
Publicerad

Göran Persson och Anitra Steen kommer fortfarande inte överens med sina sommargrannar. Nu vill paret att tingsrätten tar upp frågan.

Det hela gäller en tvist om var gränsen mellan grannarnas tomter i Flens kommun egentligen går. Persson och Steen vill egentligen få bort grannarna som arrenderar mark av paret, detta med hänvisning till att marken behövdes för jordbruk. Men grannarna bestred uppsägningen och fick rätt i arrendenämnden i Västerås.

Bråket har bland annat resulterat i att Anitra Steen stämts, och friats, för hemfridsbrott. Detta efter att hon ska ha gått in på grannarnas tomt och fotograferat.

Stämmer arrendatorerna

Men nu tar historien en ny vändning. Persson och Steen har stämt grannarna och vill att Nyköpings tingsrätt slår fast exakt placering och hur stort arrendet är.

I stämningsansökan framgår att längre diskussioner har förts parterna emellan utan att de kommit överens. Persson och Steen säger sig även känna sig förhindrade att exploatera området i fråga utan att bli anklagade för att ha gjort intrång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.