Foto: David Hårseth

Två åtalas för branden i Valla

Uppdaterad
Publicerad

Två män åtalades i dag vid Nyköpings tingsrätt misstänkta för att ha anlagd branden som totalförstörde klubbstugan vid Valla idrottsplats utanför Katrineholm.

Det var natten mot lördagen den 24 maj som polis och räddningstjänst larmades till Valla IP, men branden var fullt utvecklad och klubbstugan gick inte att rädda.

Drygt tre veckor senare kunde två män, 30 och 24 år gamla, anhållas misstänkta för att ha orsakat branden. I dag åtalades de båda för mordbrand.

Enligt åklagaren har männen tillsammans och med uppsåt anlagt branden. Alternativt så har 24-åringen bidragit genom att ge råd till 30-åringen om hur branden skulle anläggas samt stöttat och uppmuntrat honom och lyst upp brottsplatsen.

Branden orsakade skador för minst fem miljoner kronor, enligt stämningsansökan.

Bland bevisningen finns bland annat en film från 30-åringens mobiltelefon samt taxikvitton från när de båda rest till platsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.