Akropol går vidare efter misshandeln

Uppdaterad
Publicerad

I fredags blev både tränaren och ordföranden för basketlaget Akropol grovt misshandlade. ABC träffade laget på deras träning för att se hur de hanterar motgången.

Ali Ghanim, tränare för Rinkebys dambasketlag Akropol, var hemma med sin familj när det plötsligt knackade på dörren.

– Jag var hemma med min fru, min syster och min fyraårige son. Vid tvåtiden knackar det på dörren. Två helt vanliga killar står där. Den ena frågar om det är Ali Ghanim. Sen börjar de slå mig med batong, berättar Ali Ghanim.

misshandel akropol

Misshandeln inträffade framför ögonen på Alis familj. Kort därpå blir även klubbens ordförande misshandlad i sitt hem.

Spelarna påverkade

Händelsen, har självklart påverkat spelarna.

– När vi kom tillbaka så var stämningen ganska sådär. Vi har alla haft ganska mycket i tankarna så att säga. Vi träffades, hade möte och gick igenom det som hänt för att kunna börja om på nytt, med nya krafter och ny energi, säger Nada Toubi, spelare i Akropols damlag.

 – Jag kan inte säga de mår hundra procent bra. Jag säger till spelarna, vi tänker bara basket, bara basket, men de frågar hur det är, hur det är med sonen, hur det är med frun, och det är speciellt för de vill se hur jag mår, säger Ali Ghanim.

Klubben har haft en konflikt tidigare rörandes en före detta spelare som fått för lite speltid. Samtidigt vill de inte spekulera i vem som utfört gärningen.

– Jag och klubben har misstankar, men vi lämnar det här till polisen. Nu vill vi lämna det här och väntar på polisen, säger Ali Ghanim.

Första matchen

Idag spelar Akropol sin första match efter incidenten. I samband med det annordnas en temadag där man tar ställning mot våld inom sporten. Många förväntas komma för att visa sitt stöd för Akropol.

Och även om laget är omskakat, är de tydliga med att visa att de går starkare ur det här än vad de var innan.

– Det känns verkligen som att vi har en ny kraft, en ny energi. Och att vi ska visa att vi verkligen är en familj och att det är så här vi kör, säger Nada Toubi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

misshandel akropol

Mer i ämnet