Ali Ghanem leder en träning med Akropol.

Trögt i utredning om misshandel av basketledare

Uppdaterad
Publicerad

Utredningarna om misshandeln av basketlaget Akropols tränare Ali Ghanim och ordförande Jimmy Larsson-Hagberg går trögt, och kan läggas ner inom kort.

Ali Ghanim, tränare för Rinkebyklubben Akropols damlag, var hemma med sin familj när det plötsligt knackade på dörren en dag i slutet av november förra året.

– Jag var hemma med min fru, min syster och min fyraårige son. Två helt vanliga killar står där. Den ena frågar om det är Ali Ghanim. Sen börjar de slå mig med batong, berättade Ali Ghanim då för ABC.

misshandel akropol

Misshandeln inträffade framför ögonen på Alis familj. Kort därpå blir även klubbens ordförande misshandlad i sitt hem. Nu riskerar polisutredningarna att läggas ner.

Teknisk undersökning gav inget

Förundersökningsledaren Ann-Britt Furugård vid supporterpolisen i Stockholm säger till SVT att hon ännu inte fattat beslut om att lägga ned någon av utredningarna, men att hon inom kort kan lägga ned den ena av utredningarna. Främst för att den misshandlade ska kunna gå vidare till Brottsoffermyndigheten.

– Vi har ju avvaktat resultatet från den tekniska undersökningen av målsägandens kläder, men det gav inget, säger Ann-Britt Furugård till SVT.

Inga misstänkta

Det finns inga misstänkta, och fotokonfrontation har gjorts utan framgång. Men även om en förundersökning läggs ned kan den snabbt öppnas upp igen om det kommer fram nya uppgifter, säger Ann-Britt Furugård.

En belöning på en miljon kronor har utfästs för upplysningar som leder till att en gärningsman kan fällas.

Rättelse

Tidigare skrev ABC att utredningarna redan hade lagts ner. Så är alltså inte fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

misshandel akropol

Mer i ämnet