Akutmottagning på Södersjukhuset läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Södersjukhusets öron-, näsa-, och halsakut stängs på fredag. Karolinska universitetssjukhusets ÖNH-klinik, som driver akuten, måste spara pengar.

– Det känns för jävligt. Jag förlorar mitt jobb och att patienterna blir lidande. Det är helt galet att Södersjukhuset inte ska ha en akutmottagning för öron, näsa och hals, säger sjuksköterskan Eva Hjelm till mitti.se.

ÖNH-kliniken på Karolinska universitetssjukhuset har haft avtal med Södersjukhuset om att driva akuten. Men nu när Karolinska överskridit budgeten har ÖNH-kliniken fått ett sparkrav på 35 miljoner kronor, skriver tidningen.

– Det gäller att vända på alla pengar på smartaste sätt för att få ut så mycket vård som möjligt, säger Bo Tideholm, verksamhetschef på ÖNH-kliniken.

I dag bemannas ÖNH-akuten av två legitimerade sjuksköterskor och en specialistläkare. Sjuksköterskorna har varit anställda av SÖS och kommer att omplaceras, skriver mitti.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.