Melker Andersson Foto: TT

Även Melker Andersson överklagar utpressningsdom

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnkrögaren Melker Andersson överklagar nu tingsrättens dom mot de fyra män som dömts för utpressning mot honom.

Även åklagaren överklagar domen. Tidigare har även tre av de fyra männen överklagat.

Den 37-årige huvudmannen dömdes i tingsrätten till fyra års fängelse för utpressning och försök till grov mordbrand. De tre andra dömdes till kortare fängelsestraff respektive sluten ungdomsvård.

Brandattentat mot Grill

Kammaråklagare Malin Arentoft säger till Dagens Nyheter att huvudmannen liksom två av medhjälparna borde få längre fängelsestraff.

– Jag yrkade på mellan sex och sju år i tingsrätten, han fick fyra. Men jag anser att straffvärdet är högre än så. De har använt sig av väldigt allvarliga metoder för att nå sina mål. Hade de till exempel lyckats med attentatet mot restaurang hade det fått ödesdigra konsekvenser, säger hon till tidningen.

37-åringen och hans 17-årigen som skulle enligt tingsrättens dom betala 25.000 kronor i skadestånd till Melker Andersson. Melker Anderssons advokat Claes Borgström yrkar på det dubbla.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brandattentat mot Grill

Mer i ämnet