Bil körde in i Stockholms stadshus och började brinna – en död

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom efter att ha kört rakt in Stockholms stadshus med en bil, natten mot torsdag. Enligt polisen råder det i nuläget stora oklarheter kring händelsen som började med att en patrull försökte få stopp på det aktuella fordonet.

Strax före klockan 02.00, natten mot torsdag, larmades såväl polis som räddningstjänst och ambulans om en bil som stod i brand efter att ha kört rakt in i Stockholms stadshus.

Skulle stoppas vid rutinkontroll

Polisen kunde snart konstatera att det rörde sig om samma fordon som man tidigare under natten försökt stanna vid Lindhagensplan, dock utan framgång.

– Patrullen fick sedan syn på bilen vid Rålambshovsparken och började leta utifrån den platsen, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmspolisen till SVT Nyheter, och fortsätter:

– Sedan kunde man konstatera att det var samma fordon som kört in i stadshuset.

Av vilken anledning ville man stoppa bilen från början?

– Det var en rutinkontroll, och det är väldigt vanligt att vi gör. Så det var inget speciellt.

Att föraren av bilen omkommit råder ingen tvekan om, enligt polisen. Några anhöriga har dock inte kunnat underrättas i nuläget, detta på grund av att personen i bilen inte är identifierad.

”Bara en person inblandad”

I samband med bärgningsarbetet, och det arbete som polisen genomförde på platsen, gick det inte att köra längs Norr Mälarstrand, fram emot stadshuset.

– Vi har undersökt området för att se om det eventuellt funnits någon mer i bilen, men det var bara en person inblandad här, säger Tove Hägg.

Vittne förhörs

Ett vittne som har befunnit sig på Hantverkargatan och sett bilen köra förbi har förhörts av polis under morgonen.

– Vi har fått uppgifter från personen att bilen körde väldigt vårdslöst och fort, säger Kjell Lindgren vid polisens regionsledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.