Centern vill se ett ökat bostadsmål

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet i Stockholms stad presenterar i dag satsningar på miljö, jobb, integration och höjda lärarlöner i sitt budgetförslag för 2016.

Idag presenterar Centerpartiet i Stockholms stad sitt budgetförslag för nästa år. Bland annat föreslås en satsning på 10 miljoner kronor på en ny cykel- och gångväg, byggd på flytande pontoner, längs Årstaviken. Därutöver planeras 250 nya normalladdstationer att införas, samt 25 snabbladdare för elbilar.

– Centerpartiets budget fokuserar på att Stockholm ska ligga i framkant vad gäller miljö- och klimatarbetet, säger Karin Ernlund (C), gruppledare.

Stockholmsbudget 2016

Integration

Ökade anslag till stadsdelsnämnderna föreslås, för bland annat ensamkommande barn, och i skuggbudgeten presenteras beredskap och insatser för asylmottagande och boendeplatser.

– Stockholm ska vara en öppen och välkomnande stad och vi måste bli bättre på att snabbt ge jobb till nyanlända. Därför satsar vi i vår budget på att öka kontakten med det lokala näringslivet för fler enkla jobb och för bättre matchning för utländska akademiker, säger Karin Ernlund (C).

Nya bostäder

Partiet vill se ett ökat bostadsmål med 160.000 nya bostäder till 2030 och vill upprätta ett nytt bostadsområde vid Masthamnen på Södermalm.

– För att råda bot på den akuta bostadsbristen föreslår vi fler tillfälliga bygglov och nya bostadsområden, säger Karin Ernlund (C).

Det storsatsas även på skolan och höjda lärarlöner för 60 miljoner kronor samt en haverikommission för återupprättat företagsklimat för 10 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stockholmsbudget 2016

Mer i ämnet