Gott resultat för MC-parkeringsvakter

Uppdaterad
Publicerad

Två motorcykelteam med parkeringsvakter håller ordning för blåbussarna i innerstaden.

På dom tretton dagar som Stockholm stads satsning mot felparkeringar som hindrar framkomligheten för bussar i innerstan hållt på, har över 220 fordon bötfällts eller tvingats bort. Det visar tidig statistik från pilotprojektet med mc-burna parkeringsvakter.

-Vi trodde att det skulle ge ett bra resultat, och sjutton ingripande per dag på två motorcyklar visar ju att det finns en del att göra, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) till ABC.

SL

88 fordon har bötfällts, och ytterligare 136 har tvingats lämna platsen där dom hindrat i första hand ettans, tvåans och fyrans bussar. Och detta på de 13 vardagar som projektet har varit igång. Och detta har förenklat framkomligheten för blåbussarna.

-Det har blivit mycket bättre, det märker vi genom att ingripandena är färre den sista veckan, säger Jorge Lizama, gruppledare för MC-parkeringsvakterna.

Och nu kan Stockhol stad tänka sig att utöka projektet.

-Vi ska först göra en utvärdering, men om det visar sig att framkomligheten för bussarna ökat, så är det klart att vi ska fortsätta, säger trafikborgarrådet Ulla Hamilton (M) till ABC.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SL

Mer i ämnet