SL-spärrarna justeras

Uppdaterad
Publicerad

”Vi ska lyssna på resenärerna”, säger SL:s kommunikationschef.

Efter att 36 personer skadats och klämts har kritiken mot de nya glasspärrarna varit stor. I går samlades SL:s ledning i ett möte, där det beslutades att spärrarna ska justeras om.

– Det är tekniska justeringar som ska göras, hur länge dörrarna är öppna och hur de slår igen till exempel, säger Suss Forsman Thullberg som är kommunikationschef på SL.

SL

Skadades i spärren

En av dem som skadats är Daniela Yevenes, som klämdes fast i spärren för två år sedan på väg ut från tunnelbanan. Hon fick ont i både axlarna och huvudet.

– Jag avvaktar gärna när jag går igenom spärrarna nu, ifall det skulle hända igen, för det var ganska obehagligt, säger hon till ABC.

Vet inte vad som är fel

En av anledningarna till att folk skadas i spärrarna är att det är trångt, men de exakta orsakerna till klämningsolyckorna vet inte SL. Detta ska därför undersökas, bland annat genom intervjuer med resenärer.

– Vi ska ut i trafiken och träffa resenärerna och titta på spärrarna, säger Suss Forsman Thullberg, kommunikationschef på SL.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SL

Mer i ämnet