Hammarby slipper spela inför tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollförbundets besvärsnämnd ger Hammarby rätt och upphäver disciplinnämndens beslut om att laget ska spela två matcher utan publik.

– Jag är väldigt lättad, säger Hammarbys vd Hans Kindlund.

Superettanklubben Hammarby straffas för händelserna under matchen mot Gais den 19 september, då Hammarbysupportrar tog sig in på en stängd läktare och slängde saker på Gais-supportrar. Matchen avbröts under en halvtimme.

Hammarbys straff för publikkaoset

Besvärsnämnden anser inte att ordningsstörningarna har varit så allvarliga, i jämförelse med andra matcher, att det var befogat med spel inför tomma läktare. Nämnden anser att det inte finns skäl till andra straff än bötesbeloppet på 250.000 kronor.

Nöjd Hammarby-vd

Kindlund är nöjd med att besvärsnämnden anser att Hammarby skött säkerhetsarbetet på ett seriöst sätt och inte varit oaktsamma.

– Disciplinnämnden ansåg att händelserna var resultatet av ett icke-fungerande säkerhetsarbete och det upplevde vi som en felaktig bedömning och en felaktig slutsats, säger han.

– Att säkerhetsarbetet sedan inte höll hela vägen är väldigt olyckligt och vi och arenabolaget har vidtagit åtgärder efteråt.

Kommer inte att överklaga

Hammarby kommer inte att överklaga bötesbeloppet till Riksidrottsnämnden.

– Där kan man bara vinna om det begåtts formaliafel. Vi tar böterna och betalar dem och så går vi vidare.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hammarbys straff för publikkaoset

Mer i ämnet