Foto: SVT/TT

Har vaknat efter mordförsöket i t-banan

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man blev i maj nedknuffad på tunnelbanespåret i Stockholm och påkörd. Nu har han vaknat upp. ”Ni ska veta att det krävs mer än ett futtigt tåg för att bli av med mig”, skriver han i sociala medier.

Sedan mordförsöket har mannen hållits nedsövd medan han vårdats för livshotande skador, bland annat frakturer i skallbenet, en punkterad lunga och svåra skador i foten.

Polisen har nu hållit förhör med 23-åringen och åtal kommer att väckas mot den misstänkte mannen i slutet av veckan.

Knuffades i tunnelbanan

Rehab väntar

På sin Facebooksida tackar han sin familj och vänner för stöttning och hälsningar under den tuffa perioden.

Nu väntar minst ytterligare en månads rehabilitering, skriver han och avslutar: ”men ni ska veta att det krävs mer än ett futtigt tåg för att bli av med mig”.

Ingen känd koppling

Det var den 31 maj som brottet inträffade. 23-åringen väntade tillsammans med en nära anhörig på ett tåg på T-centralen, och blev plötsligt nedknuffad på spåret.

Någon dag senare greps en misstänkt man i Rinkeby i västra Stockholm efter ett tips från en privatperson. Mannen är häktad för försök till mord och har inte någon känd koppling till 23-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet