Skyddsombud på Södersjukhuset slår larm om ohälsosam arbetsmiljö. Foto: TT

Larm om ohälsosam arbetsmiljö på SöS

Uppdaterad
Publicerad

Flera skyddsombud på Södersjukhusets kardiologavdelningar slår larm om bristande arbetsförhållanden. I en skrivelse till Arbetsmiljöverket pekar de på hög arbetsbelastning, överläggningar och en ohälsosam arbetsmiljö.

På Södersjukhuset finns tre kardiologavdelningar. Skyddsombud från samtliga avdelningar vänder sig nu till Arbetsmiljöverket med en begäran om åtgärder, eftersom de menar att de arbetsförhållanden de arbetar under är ohållbara.

”Den höga arbetsbelastningen med ständiga beslut om överbeläggningar leder till en ohälsosam arbetsmiljö för medarbetarna och en arbetssituation som är ohållbar”, skriver skyddsombuden.

I skrivelsen framgår också att Vårdförbundet tidigare krävt att åtgärder vidtas gällande arbetsmiljön: ”... men tyvärr tas ej våra röster på allvar”, fortsätter skyddsombuden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.