Låst läge i skärgårdskonflikten

Uppdaterad
Publicerad

Läget är fortfarande låst i arbetsmarknadskonflikten som sedan i måndags lamslagit skärgårdstrafiken i Stockholm och Göteborg.

Några nya samtal är inte inplanerade mellan arbetsgivareorganisationen Almega Tjänsteföretagen och LO-facket Seko, uppger parterna.

– Det har inte varit några kontakter mellan parterna sedan i söndags kväll i samband med att vi fick medlarbudet. Det som vi svarade ja på, säger Valle Karlsson, avtalssekreterare på Seko.

Strejk i skärgårdstrafiken

Almega sade nej till medlarbudet och anser att en arbetsgrupp som skulle granska formerna för kollektivavtalet inte räcker till.

– Vi har inte krävt att det ska införas ett individuellt lönesystem från och med i morgon, men det måste tas några steg framåt. Kollektivavtalet måste moderniseras, säger Stefan Koskinen, förbundsdirektör på Almega.

1.500 resenärer berörs

Strejken och lockouten bröt ut vid lunchtid på måndagen. Främst har kollektivfärjor i Stockholms mellersta och södra skärgård ställts in och omkring 1.500 resenärer berörs varje dag.

Även trafiken på Djurgårdsfärjorna i Stockholm och Älvsnabbenfärjorna i Göteborg är inställda.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strejk i skärgårdstrafiken

Mer i ämnet