Notan för Rinkebystråket: 249 miljoner

Publicerad

Bygget tog längre tid än väntat och grundstandarden på lokalerna förbättrades – därför kostade Rinkebystråkets ombyggnation mer än planerat.

Ombyggnationen av Rinkebystråket i Nordvästra Stockholm skulle kosta 163 miljoner kronor. Men när nu bygget står klart har notan landat på 249 miljoner kronor, skriver Sveriges Radio P4 Stockholm. Det är 86 miljoner kronor mer än planerat.

– Det är en stor kostnadsökning, det är ingen tvekan om det, samtidigt ska man ju se det som en långsikt utveckling av Rinkeby är det ju väl värt pengarna säger Lars Björk, till P4 Stockholm.

”Komplicerad gatumiljö att bygga i”

Enligt Familjebostäder är en anledning till att kostnaderna dragit iväg att standarden i lokalerna har höjts.

– Dels beror det på att det var en komplicerad gatumiljö att bygga i där man inte kunde förutse alla hinder och dels har vi gjort förändringar i lokalstorleken som gjort att prislappen dragit iväg, säger Lars Björk, som är fastighetschef på Familjebostäder till P4 Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.