Räddningstjänsten förbereder ett saneringstält. Foto: Stefan Johansson

Analysresultat dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt under fredagsmorgonen fick räddningstjänsten larm från Postnords postterminal i Årsta om ett paket som innehöll pulver.

Det var tidigt under fredagsmorgonen som räddningstjänsten fick in ett larm från personal på Postnords terminal i Årsta söder om Stockholm. Personalen hade påstött ett paket med vitt pulver. Strax innan åtta framkom det att ytterligare ett paket med pulver hade hittats.

– Personalen upptäckte pulvret i brevsorteringen och larmade oss, säger Ulf Tholén, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Har fått lämna sjukhuset

Enligt polisen evakuerades en våning med 29 personer på terminalen. Ingen visade enligt polisen på några oroväckande symtom. Sex personer som varit i nära kontakt med pulvret helsanerades på plats och fördes till Huddinge sjukhus enligt rutin. Senare under eftermiddagen meddelade polisen att samtliga fått lämna sjukhuset och inte uppvisat några sjukdomssymtom.

Analys dröjer

Under fredagen har både räddningstjänst och polis funnits på plats. Vid halv tre-tiden under eftermiddagen uppgav polisen att bombgruppen avslutat sitt arbete på terminalen och att material skickats till analys. Men enligt polisen kan analyssvaren komma att dröja en bit in på nästa vecka. Fler än ett paket har anträffats och undersökts under dagen, uppger polisen på sin webbplats.

Polisen har inlett en förundersökning om olaga hot mot grupp samt spridande av gift eller smitta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.