Foto: Daniel Hedström/SVT

Sjukvårdsminister kräver svar

Uppdaterad
Publicerad

Idag möter sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) landstingets högsta ledning för att diskutera den ansträngda situationen inom vården.

Överbeläggningar, tekniska haverier och en pressad situation för vårdpersonalen. Idag möter sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) landstingets högsta politiska ledning för att diskutera Stockholms ansträngda situationen i sjukvården.

Ministern vill nu få en bild av hur landstingsledningen tar itu med problemen och hur de ska lösa rekrytering av personal. Med på mötet är finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M), sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink (L) och oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S).

Landstingsledningen osynlig

Enligt tidningen Dagens Nyheter så anser sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) att landstingsledningen tagit ett för litet politiskt ansvar.

– Framför allt har landstingsledningen varit osynlig. Man har skickat fram tjänstemän eller beslutsfattare på sjukhusen, säger han till DN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.