Nazistiska Svenskarnas parti kommer att hålla ett möta i centrala Stockholm ppå lördagen och en stor motdemonstration planeras. Polisen har spärrat av delar av innerstaden för att försöka förhindra bråk. Foto: TT

Stora avspärrningar vid nazistmöte i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

I dag har nazistiska Svenskarnas parti ett möte i centrala Stockholm. En stor motdemonstration väntas. Polisen spärrar av delar av innerstaden för att förhindra bråk.

Vid förra lördagens demonstration i Malmö blev det våldsamt. Bland annat skadades flera personer när polisen red in med hästar bland dem som protesterade mot nazisterna.

I dag samlas nazisterna på Gustav Adolfs torg i Stockholm för att sedan gå mot Skeppsholmen via Strömgatan och tillbaka igen.

Nazistdemonstration i Stockholm

Varnar för framkomligheten

En stor polisinsats ska delta i lördagens insats och polisen varnar för att det kan vara svårt att ta sig fram både med bil och till fots i området.

Runt samlingsplatsen och längs marschvägen kommer det att vara avspärrningar för att förhindra konfrontationer.

Motdemonstration i Kungsträdgården

En stor motdemonstration är planerad i Kungsträdgården och närmare 12 000 personer har uppgivit på Facebook att de ska delta. Ingen har sökt tillstånd för demonstrationen som inleds vid 13-tiden.

– Vi ska visa vårt motstånd mot Svenskarnas partis människofientliga rasistiska politik och mot att nazister tar över delar av vårt offentliga rum, säger en ur demonstrationens arrangörsgrupp.

Klockan 14 inleds nazistdemonstrationen på Gustav Adolfs torg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nazistdemonstration i Stockholm

Mer i ämnet