Foto: TT

Väktare skottskadad mitt i julhandeln

Uppdaterad
Publicerad

En väktare har skottskadats vid ett väpnat rån i Huddinge söder om Stockholm. Skottlossningen skedde i samband med ett värdetransportrån.

Klockan 12:07, mitt under julhandeln, larmades polisen om ett pågående värdetransportrån i Kungens kurva, söder om Stockholm. Två maskerade personer tilltvingade sig en värdeväska och lämnade sedan platsen i en bil, där ytterligare en gärningsman väntade. I samband med rånet sköts en väktare.

– Det uppstod skottlossning och en väktare skadades. Med tanke på omständigheterna är väktaren förhållandevis lindrigt skadad – inga livshotande skador, säger Sven-Erik Olsson på Stockholmspolisens ledningscentral till SVT Nyheter.

Personer gripna

Vid 14.30-tiden greps ett antal personer efter en husrannsakan i en lägenhet i Segeltorp.

– Några personer har gripits misstänkta för inblandning i rånet, säger Sven-Erik Olsson till SVT Nyheter.

Exakt hur många som gripits eller hur insatsen gått till, vill han inte gå in på. Men enligt Aftonbladets reporter Staffan Dickson, som befinner sig vid den adress i Västertorp där männen ska ha gripits, handlar det om tre personer som gripits.

– Ett tiotal personer från insatsstyrkan gick in i fastigheten och forcerade dörren till en lägenhet och grep tre personer, säger han i tidningens live-tv-sändning.

Brottet rubriceras som grovt rån och mordförsök.

”Såg en man som föll ihop”

Sara Jomaa, 27, är en av dem som blev vittne till händelsen. Hon stod och arbetade på en restuarang intill när hon hörde två smällar.

– Först trodde jag att det var fyrverkerier, men sedan såg jag en man som föll ihop och höll händerna mot midjan. Jag sprang och hämtade handdukar och försökte tillsammans med en kollega hjälpa honom så gott vi kunde. När polisen sedan kom så visade jag dem till platsen, berättar hon till SVT Nyheter.

Flyktbilen hittades

Väktaren fördes till sjukhus. Gärningsmännens flyktbil, en stöldanmäld Jeep Cherokee, påträffades sedan på Bergsvägen i Segeltorp.

Butikschefen på Citygross Kungens kurva hänvisar alla SVT:s frågor till polisen, men säger att han inte sett någonting av själva rånet.

– Vi är en butik i ett köpcentrum och ute på parkeringen har det skett ett rån, vi ligger längst in i köpcentrumet. Men jag får hänvisa till polisen, säger Johan Edman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.