Cirka 1000 personer är anmälda till Vikingarännet som riskerar att ställas in igen. Foto: SVT

Vikingarännet kan läggas ner för gott

Uppdaterad
Publicerad

Vikingarännet, skridskoloppet på Mälarens is mellan Uppsala och Stockholm, riskerar att försvinna helt.

1 000 personer är anmälda till loppet som i år är planerat att genomföras söndagen den 14 februari. Men det är inget annat än en förhoppning eftersom vädergudarna återigen riskerar att sätta stopp för den som hoppas kunna skrinna hela vägen från Uppsala till Stockholm.

Om det inte går att köra årets upplaga, i så fall tredje året i följd som loppet ställs in, är arrangören osäker på om det finns någon framtid för motionsloppet som startade 1999.

vikingarännet

– Om vi tvingas ställa in i år får vi se hur vi gör med hela den här idén med Vikingarännet, säger generalsekreteraren Anders Tysk till Upsala Nya Tidning.

Problemet i år är inte isens tjocklek, det är mellan 15-20 centimeter hela vägen. Problemet är att över huvud taget kunna ta sig ut till isen eftersom det inte finns någon is precis vid strandkanten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

vikingarännet

Mer i ämnet