Den 24-årige mannen är dömd för inblandning i den så kallade Facebook-våldtäkten. Foto: SVT

Åtalas för knivdåd mot släktingar

Uppdaterad
Publicerad

24-åringen ska ha huggit sin släkting i armen med en kniv och sedan kastat kniven mot ytterligare en släkting. Nu åtalas han för grov misshandel och försök till grov misshandel.

Det var den 16 juni som händelsen inträffade i Gottsunda i Uppsala. Den 24-årige mannen ska enligt åklagaren ha riktat kniven både mot sig själv och sina släktingar. 24-åringen greps efter en stor polisinsats. I samband med gripandet misstänks han även för att ha lyft en kniv mot två polismän och hotat att skada dem.

LÄS MER: Knivbeväpnad man gripen i Uppsala

Den 24-årige mannen dömdes i slutet av april till fängelse i sex månader för inblandning i den så kallade Facebook-våldtäkten. Han dömdes då för grovt förtal och underlåtenhet att avslöja våldtäkt.

LÄS MER: Livesända våldtäkten – detta har hänt

24-åringen sitter häktad sedan den 19 juni. Han har erkänt knivhugget. Åklagaren anser att hugget ska bedömas som grov misshandel eftersom 24-åringen visat särskild hänsynslöshet och råhet och att endast tillfälligheter gjort att skadorna inte blev livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.