Man anhållen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sitter nu anhållen misstänkt för mordförsök efter att en 17-åring under natten knivskars i centrala Uppsala.

– Offret vårdas fortfarande på Akademiska sjukhuset med allvarliga skador, berättar polisens presstalesperson Christer Nordström under fredagseftermiddagen.

Enligt polisen sitter en man i 25-årsåldern nu anhållen misstänkt för mordförsök och de utesluter inte att fler personer kan komma att gripas.

– Händelseförloppet är fortfarande väldigt oklart, men just nu är det bara den här anhållne mannen som är misstänkt för brott.

Läs mer: Tonåring knivskuren i magen

”Oerhört svårt att utreda”

Under dagen har ett flertal vittnen hörts och fler förhör kommer att genomföras.

– Det gäller det att få de inblandade att berätta om vad som hänt. Flera av de här personerna är väldigt aktiva, men de här brotten är oerhört svåra att utreda eftersom man av olika skäl inte vill medverka eller berätta för polisen vad som hänt, säger Christer Nordström.

Enligt Christer Nordström har polisens tekniker inte hittat något misstänkt vapen.

Området spärrades av

Polisen mötte den knivskurna tonåringen, som ska ha hostat blod, på Stora torget i Uppsala. Man misstänker dock att knivskärningen ska ha inträffat i Påvel Snickares gränd, som ligger strax norr om torget.

Området spärrades tidigt av och polisens tekniker var på plats under morgonen för att göra en teknisk undersökning. Vid 10.30-tiden hävdes avspärrningarna, som sträckte sig in på en stor del av Påvel snickares gränd och en mindre del av Svartbäcksgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.