Polisen har spärrat av Påvel Snickares gränd. Foto: SVT/Astrid Iselidh

Tonåring knivskuren i magen

Uppdaterad
Publicerad

En tonåring knivskars i magen vid ett bråk i centrala Uppsala tidigt på fredagsmorgonen. Efter att offret hostat blod höjde polisen misstankegraden från grov misshandel till mordförsök.

Larmet till polisen kom strax innan klockan 04 natten till fredag. Då befann sig den knivskurna 17-åringen på Stora torget. Men polisen fattade misstankar om att knivskärningen inträffat i Påvel Snickares gränd i närheten, och spärrade av den gatan.

– Vi har spärrat av och tagit in någon person till förhör. Vi ska försöka reda ut det här, sa Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till TT tidigare under morgonen.

Flera bråk under natten

Upprinnelsen till misshandeln verkar ha varit ett bråk som utspelat sig någon timme tidigare.

– Det var ett bråk vid Svandammen som polisen lyckades avstyra, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Bråket ska i sin tur ska ha orsakats av en misshandel långt tidigare. Dessutom kan det även ha varit ett bråk på en hamburgerrestaurang under natten, enligt Christer Nordström.

– Det här är ju välkända figurer. Det var sex personer på plats vid Stora torget, men ingen säger sig ha sett något. Och det är inget ovanligt i den här typen av händelser, säger han.

Läs mer: Avspärrning hävd – vittnen håller tyst

Två hugg i magen

Inte heller offret, som fördes till sjukhus, har velat berätta om händelsen för polisen. Polisen beslutade under morgonen att höja misstankegraden till mordförsök.

– Han ska ha fått två knivhugg i magen och hostade upp blod så vi höjer upp det här från grov misshandel till mordförsök, säger vakthavande polisbefäl Tommy Karlsson till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.