Skottlossningen inträffade i närheten av Sankta Maria kyrka. Foto: SVT

Såg skjutne mannen: ”Barnen förtvivlade”

Uppdaterad
Publicerad

– Som tur var hörde barnen ingenting, men de var helt förtvivlade. De var ju redan påverkade av clownsnacket när de kom från skolan, säger en anställd vid Sankta Maria kyrka i Stenhagen. Han befann sig inne i kyrkan med en barngrupp när skottlossningen ägde rum utanför.

– Jag såg inte när de sköt men jag såg mannen som låg på marken, säger den anställde vid Sankta Maria kyrka i Stenhagen.

Han befann sig i kyrkan med en barngrupp när en man sköts i benet alldeles utanför. Barnen, som är i 10-årsåldern, varken hörde eller såg skottlossningen, men blev ändå förtvivlade efter händelsen.

SKOTTEN I STENHAGEN

– När de såg ut genom fönstret hade ambulansen redan åkt men de såg ju polisbilar, polishundar och helikopter.

Läs mer: Man hittad skjuten i Uppsala – stort polispådrag

”Droppen”

Stämningen blev förtvivlad, barnen började gråta och kyrkopersonalen ringde dit barnens föräldrar och bad dem att komma och hämta barnen.

– De var ju redan påverkade med allt om clownsnacket när de kom från skolan, och så händer det här, det var ju droppen.

Traumatiskt

Händelsen inträffade strax innan barnens verksamhet i kyrkan skulle rundas av vid 16-tiden, och trots att ingen av dem såg själva skjutningen blev det jobbigt för dem.

– Det blev ju traumatiskt för barnen ändå. Jag såg när ambulanspersonalen lyfte upp mannen på en bår, men barnen såg inte det.

Sankta Maria kyrka har ställt in resten av kvällens verksamheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SKOTTEN I STENHAGEN

Mer i ämnet