Brandchefen: ”Stor frustration över situationen”

Uppdaterad
Publicerad

En man avled till följd av en lägenhetsbrand i Valsätra, i södra Uppsala, under natten mot lördag. Oroligheter med stenkastning och bränder i Gottsunda och Valsätra gjorde att räddningsinsatsen fördröjdes.

– Det finns en frustration över hela situationen. Att man valt ett yrke men inte kan göra det utan att behöva utsättas för hot och våld, säger Anders Ahlström brandchef vid Uppsala brandförsvar.

Utredning påbörjad

Om stenkastningen från ungdomsgänget kan ha påverkat utgången i lägenhetsbranden, där en person avled av sina skador, är för tidigt att säga.

Oroligheter i Uppsala

– Att vi har en fördröjning är klart. Nu måste vi utreda orsakerna till varför men uppenbart är att vi fick gå in med poliseskort, säger Anders Ahlström brandchef vid Uppsala brandförsvar.

En internutredning vid Uppsala brandförsvar har påbörjats för att undersöka vad som lett till förseningen och om det kan ha påverkat möjligheterna att rädda mannens liv. En extern utredning kan också bli aktuell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Uppsala

Mer i ämnet