Buss 7 fortsatt inställd i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

Uppbrända bilar, nedbrända garage och inställda bussar,  på grund av stenkastning. Sjuans buss har varit indragen från Gottsunda centrum på kvällar och nätter i snart tre veckor.

Fler aktiviteter på skolloven

Bussarna i Gottsunda

I dag hade uppsala kommun möte med polisen och UL. En operativ grupp skall tillsättas som har till uppgift att fortsätta arbetet med stökiga ungdomar även i framtiden.

UL vill se konkret lösning

Gruppen enades om att det ska bli fler aktiviteter för ungdomarna på skolloven. Det räckte inte som lösning för Upplands lokaltrafik som inte låter sina förare köra i Gottsunda framöver.

-Vi vill se konkreta åtgärder som förändrar situationen i Gottsunda. Så långt har inte arbetet kommit ännu. Därför avvaktar vi med beslutet att sätta in trafiken igen, säger, Sture Jonsson, informationschef UL.

Upplands lokaltrafik tänker inte äventyra sin personal eller resenärernas säkerhet fler gånger, och senast i våras fick dom sina bussar förstörda och tog även då bussarna ur trafik i flera veckor. Nu sätts inte bussarna i trafik förrän det finns en garanti om säkerheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussarna i Gottsunda

Mer i ämnet