Snart ska bussarna rulla

Uppdaterad
Publicerad

Ny belysning och ansade buskage. Det är lösningen för att busstrafiken i Gottsunda ska komma i gång igen. Samtidigt fortsätter arbetet med att komma till rätta med stenkastningen.

Ända sedan i oktober så har flera av hållplatserna för buss sju i Gottsunda inte använts under kvällar och nätter på grund av stenkastning.

I dag åkte ledande politiker och representanter från Upplands lokaltrafik till Gottsunda för att se och godkänna de åtgärder som tagits fram för att kollektivtrafiken låta sina chaufförer köra på sträckan igen.

Bussarna i Gottsunda

Chaufförer har mått dåligt

Skogsdungar ska lysas upp ordentligt och buskage ska rensas och klippas ner för att ungdomarna inte ska kunna ligga i bakhåll och kasta sten.

Många chaufförer har mått dåligt av att ungdomarna har sprungit fram och vridit om nödknappen vid dörrarna vilket gjort att bussen inte kunnat köras och alla i bussen har blivit instängda.  

Riskerar bli utan buss

Men den nionde december hoppas man kunna köra bussarna i Gottsunda igen. För att långsiktigt komma till rätta med problemen med stenkastning försöker de ansvariga att få till ett samarbete med föräldrarna.

Hjälper inte dessa åtgärder så riskerar Gottsunda att bli utan busstrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussarna i Gottsunda

Mer i ämnet