Arkivbild. Rättegången hölls bakom stängda dörrar. Foto: SVT

Dom i gruppvåldtäktsmålet

Publicerad

Idag kommer tingsrättens dom mot de fem tonåringar som misstänks ha begått en brutal gruppvåldtäkt mot ett minderårigt barn i slutet av oktober.

Den brutala gruppvåldtäkten ska ha ägt rum strax utanför Gottsunda sent en natt i slutet av oktober. De fem misstänkta gärningsmännen åtalas för att ha misshandlat och släpat in en minderårig pojke i ett skogsparti. Därefter ska de enligt åtalet ha förgripit sig på den minderårige pojken och hotat honom med kniv.

Idag kommer domen i målet mot de fem tonåringarna, åklagaren har tidigare yrkat på att de ska dömas för grov våldtäkt mot barn.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Uppsala

Läs mer: En av de misstänkta erkänner gruppvåldtäkten

Bra bevisläge

I en tidigare intervju uppgav åklagare Johan Strömbäck att övergreppet även ska ha filmats av gärningsmännen, något som gör att han anser att bevisläget är starkt.

– Under utredningsarbetet så har vi hittat filmer som gärningsmännen själva ska ha filmat vid det aktuella tillfället. Bevisläget är bättre än vad det skulle kunna vara vid ett sådant här brott, sade åklagare Johan Strömbäck till SVT Nyheter Uppsala vid ett tidigare intervjutillfälle.

Läs mer: Bevisen: De misstänktas egna filmer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt gruppvåldtäkt i Uppsala

Mer i ämnet