Flera inbrott under fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen anmäldes ett flertal villabrott till polisen. Två misstänkta gärningsmän kunde gripas i flyktbilen

Sammanlagt fick Uppsalapolisen in fyra anmälningar om inbrott under gårdagen.

Den första anmälan inkom vid 22-tiden när boende i en villa på Dan Anderssongatan i Uppsala kom hem.

–  Inbrotten ska ha skett någon gång under dagen. Teknisk undersökning pågår och i nuläget är det oklart vad som stulits, säger länsvakthavande polisbefäl Mats Öjdahl.

Stulna smycken

Vid ungefär samma klockslag upptäcker boende på en adress i Örsundsbro att någon eller några varit inne och stökat till det i bostaden.

– Dörren har brutits upp på baksidan av huset. Någon eller några har gått in och bland annat stulit smycken. Ingen har gripits och även här pågår det en teknisk undersökning.

Två gripna i flyktbil

Klockan 22.20 fick polisen larm om ett pågående inbrott i Vilan, sydöst om Uppsala.

– De boende ringer och berättar att de misstänkta tjuvarna flyr i en bil och kör mot Knvista, den bilen stoppar vi då i höjd med Kruseberg. I bilen sitter det två män i 50-års åldern. De har fått med sig en högtryckstvätt från inbrottet och är nu anhållna misstänkta för stöld.

Efter det fick polisen in ännu en anmälan om inbrott i Nyby.

– Där har man tagit sig in genom att krossa ett fönster. Osäkert vad som stulits därifrån, men platsen undersöks nu under dagen av tekniker, avslutar Mats Öjdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.