Här är artisterna som Hederos bjudit in

Uppdaterad
Publicerad

UKK:s husmusiker Martin Hederos har bjudit in fem artister i samband med UKK:s tioårsjubileum.

Först ut i Martins husockupation är den amerikanska singer-songwritern Jolie Holland som spelar med honom torsdagen den 12 januari.

I samband med den andra konserten i februari, släpper Martin Hederos sin första soloskiva som till stora delar är inspirerad av samarbetet med Sofia Karlsson. Då är det ingen musiker som är gästartist, utan konstnären och illustratören Jesper Waldersten som ska skapa konst live till Martins musik och vice versa.

– Han har sån enorm genialitet och kreativitet så jag har aldrig känt att jag har haft ett projekt som matchar hans enorma dynamit-orkan-kraft. Men här får han löpa fritt. Jag spelar och han får skapa fritt. Visuellt kan det bli nåt man aldrig har sett. Det vågar jag lova.

Duo med Nina Persson

Därefter dröjer det till den första april innan det är dags igen. Då kommer Nina Persson som tidigare sjungit i The Cardigans och A Camp. Hon och Martin Hederos har gjort en del samarbeten tidigare. Nu får de också förstärkning av Linnékvartetten.

– Hon är en röst som har funnits med i mitt liv. Många år var hon ouppnåelig att få spela med, men sen har vi mötts både privat och genom musik. Så undrade hon om vi skulle testa att spela duo.

Under Oktoberstämman på UKK styr Martin Hederos in på folkmusik tillsammans med Lena Willemark och Mats Berglund.

– Jag är ju spelman i grunden. Mats Berglund lärde mig spela fiol och Lena Willemark var en stor idol när jag gick på folkhögskola.

Läs mer: Fem gånger Hederos på UKK

Blir ”stökig rockkväll”

I december blir det en rockig final då Martin bjuder in flera gäster, bland annat medlemmar ur rockbandet Nymphet Noodlers som han en gång var med i när han bodde i Karlstad.

– Jag ska leverera en stökig rockkväll, lovar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.