Cecilia Willén var rädd att elden skulle få ännu större spridning. Foto: Privat

Hon bor granne med en 4000 kvm stor brand

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 13 på Kristi Himmelfärdsdagen rasade en drygt 4000 kvadratmeter stor brand i Långviken mellan Tierp och Söderfors. Cecilia Willén befann sig i närheten.

På väg i bil till Söderfors mötte hon en brandbil. På väg tillbaka var det betydligt fler. Under eftermiddagen har Cecilia Willén suttit i hemmet i Långviken och hoppats att branden skulle omringas.

– Man blir ju inte oberörd direkt. Det är väldigt nojigt. Jag har ett spädbarn här och vi vet ju inte om branden kommer att sprida sig närmre vårt hus, sade Cecilia Willén vid 16.30-tiden.

Hus i fara

Branden har sedan tidigare kommit farligt nära andra hus i området.

– Min plastpappas mor har stuckit från sitt hus. Branden är väldigt nära där. Hon kommer nog att spendera natten i Söderfors som jag förstått det.

Ingen brandkår kom och bad familjen att evakuera.

– De kommer väl hit om det blir aktuellt.

Senare under kvällen meddelade Storstockholms räddningscentral att elden var under kontroll och att eftersläckning kommer att pågå minst fram till midnatt.

– Det blir markägaren eller vi som håller koll, säger ledningsoperatören Kurt Jonsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.