Nytt rekord för innebandycup

Uppdaterad
Publicerad

Med 715 deltagande lag och runt 13 500 spelare har Storvretacupen i innebandy återigen slagit nytt rekord.

Storvretacupen i innebandy växer. Årets upplaga är den största någonsin i antalet deltagande lag och spelare, uppger arrangören. Förra året deltog 670 lag och med omkring 11.000 deltagare. Men amitionerna stannar inte där. Till år 2020 vill Storvreta att cupen ska ha 1000 deltagande lag.

– Varför är det viktigt att cupen ska vara så stor?

– Det viktigaste är att det är en bra cup, då kommer det många lag hit. Om många lag kommer hit ger det möjlighet att dela in lagen i lätta och svåra grupper och då får lagen möta motstånd i den nivå man själv är på, är och det är viktigt. Matcherna skall vara jämna säger Peter Wennberg, cupgeneral för Storvretacupen.

Många utländska lag

Även den utländska representationen hoppas man skall öka. Idag deltar cairka 100 utländska lag, bland annat från Finland, Ryssland, Ukraina och ett lag från Spanien.

– Sverige är för dominant och det tycker jag är fel, säger Peter Wennberg. Det är bättre om andra länder kommer ikapp så det blir tuffare motstånd. På ungdomsidan ser vi att Ryssland och Ukraina kommer närmare och Finland är ikapp och förbi i vissa åldersklasser. Det tycker jag är jätteroligt, säger Peter Wennberg.

Kul med kompisar

Felicia Söderström som spelar i Vallentuna IBK gillar att resa iväg med hela laget.

– Det är kula att hitta på saker med laget och mysa på kvällarna, Kompisar på planen är också kompisar i verkligheten och man får tid inte bara på planen utan även utanför planen, och det är kul, säger Felicia Söderström.

Är resultatet viktigt?

Det är förstås kul när man vinner, säger Felicia Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.