En rad bilbränder inträffade runtom i Uppsala under lördagskvällen och natten. Foto: Utryckning uppsala

Ökar sin närvaro i Gottsunda och Valsätra

Uppdaterad
Publicerad

Efter helgens oroligheter ökar kommunen sin närvaro i Gottsunda och Valsätra genom nattvandring och medborgardialog på plats.

Samarbetet med polisen, ideella föreningar och andra aktörer fortsätter för att oroligheterna ska upphöra skriver kommunen i ett pressmeddelande.

– Kommunen sätter Gottsundabornas trygghet i första rummet. Därför fortsätter kommunen att utveckla det arbete som vi bedriver i Gottsunda för att minska risken att liknande händelser sker igen, säger kommunalråd Ilona Szatmari Waldau (V).

Väckt ökat engagemang

Helgens händelser har enligt kommunen väckt ett ökat engagemang bland vuxna som bor i området. Tillsammans med personal från brandförsvaret, skola och socialtjänst ska kommunen finnas med när polisen möter invånarna i Gottsunda och Valsätra.

– Kommunen ser mycket allvarligt på stenkastningen och förhindrandet av räddningstjänstens arbete. Allt vi gör, alla sociala insatser och samarbetet med övriga myndigheter, är till för att det inte ska upprepas, säger kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.