Ishallen hotad – behöver miljonrenovering

Publicerad

Ishallen i Östervåla är i skriande behov av renovering. Den ägs och drivs ideellt av föreningen ÖIF och kommunen har inte pengar att stötta. Kostnaderna sträcker sig över miljonbelopp vilket gör att ishallen är hotad.

Aggregaten går sönder gång på gång. Avfuktningssytemet behöver bytas ut. Ishallen i Östervåla  är hotad och i stort behov renovering men problemet är kostnaderna som rör sig om omkring fem till sex miljoner kronor. Ishallen drivs ideellt och ägs helt av föreningen ÖIF varför de måste stå för kostnaderna själva.

– Bristerna vi har är åldern på hallen och åldern på maskineriet. Hallen är från 1986 och många delar är kvar och har överlevt sedan dess. Detta tack vare bra service och bra ideella personer, säger Pär Jansson, kanslichef.

”Viktig för kommunen”

ÖIF har bland annat fostrat NHL-spelaren Marcus Ragnarsson. Ishallen är den enda som finns i Heby och är viktig för kommunen. Men kommunen har inte råd att stötta med pengar som skulle täcka en renovering.

– Det kan handla om flera miljoner så det ryms inte alls i nämndens område, säger ordförande Torbjörn Ivarsson, kultur- och fritidsnämnden.

Inom kort kommer det att hållas extramöte för att se över vad som kan göras.

– Det vore synd om den inte kan fortsätta. Den har betytt mycket för kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.