Uppsalapolisen har spanat på kvinnorna under en längre tid. Bilden är ett montage och har ingenting med de misstänkta kvinnorna att göra. Foto: TT-bild

Misstänkt bordellmamma nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Två kvinnor har begärts häktade misstänkta för grovt koppleri efter polisens razzia mot flera adresser igår.

SVT Uppsala kan nu avslöja att polisen redan 2015 inledde spaningarna mot den huvudmisstänkta bordellmammans verksamhet.

Efter ett långt spaningsarbete gjorde polisen razzia mot flera adresser i Uppland under tisdagen.

Målet var en misstänkt prostitutionshärva.

KOPPLERIHÄRVA I UPPSALA

Två kvinnor greps

Två kvinnor, en huvudmisstänkt kvinna i 40-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, greps och plockades in till polishuset där de senare anhölls.

I dag begärde åklagare Thomas Eriksson kvinnorna häktade.

– Jag har begärt en av kvinnorna häktad misstänkt för grovt koppleri. Den andra kvinnan har jag också begärt häktad för grovt koppleri alternativt medhjälp till grovt koppleri.

Långvariga spaningar

SVT Uppsala kan nu avslöja att polis och åklagare har bedrivit spaningsverksamhet mot kvinnan under lång tid. Redan 2015 inleddes en förundersökning.

Men vilka utredningsåtgärder som har gjorts vill åklagaren inte gå in på med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Det har pågått utredning mot de här personerna under lång tid. Sedan 2015 har utredningen letts med direktiv från åklagare, så mycket kan jag säga.

Nekar till brott

Den huvudmisstänkta bordellmammans advokat Daniel Svensson har träffat sin klient under dagen, som sitter anhållen i polishuset. Och den misstänkta bordellmamman förnekar brott.

– Rubriceringen nu är ”grovt koppleri” och det nekar min klient till. Men vi har inte fått utredningen presenterad för oss än, det får vi först vid häktningsförhandlingen, så det är svårt att i nuläget bemöta anklagelserna när vi inte vet vad det handlar om, säger Daniel Svensson.

Häktningsförhandlingar mot kvinnorna kommer att hållas under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KOPPLERIHÄRVA I UPPSALA

Mer i ämnet