Åklagare Thomas Bälter Nordeman tror på fällande dom i fallet. Foto: SVT

Övertygande bevisning efter misstänkta mordet

Uppdaterad
Publicerad

Den man som står åtalad för mord på en man i 60-årsåldern i Enköping ska genomgå en rättspykiatrisk undersökning. ”Rätten har funnit övertygande bevisning,” säger åklagare Thomas Bälter Nordeman.

Beslutet fattades av Uppsala tingsrätt på onsdagseftermiddagen. Åklagarsidan har yrkat på livstids fängelse för den åtalade mannen i 30-årsåldern, som är misstänkt för mord på en man i 60-årsåldern. Händelsen inträffade i juli i stadsdelen Romberga i Enköping.

– Jag är helt övertygad om att jag kommer att få en fällande dom då jag anser att bevisläget är starkt, säger åklagare Thomas Bälter Nordeman.

Misstänkt mord i Enköping

”Stor vrede ligger bakom”

I sin plädering har åklagaren hävdat att den åtalade mannen utförde gärningen i vredesmod.

– Det är så pass mycket våld. Han fick så många knytnävslag i ansiktet att det inte gick att identifiera honom, och han har fått kraftiga knivhugg som det enligt rättsläkaren ligger mycket stor kraft bakom. Med bakgrund av det menar jag att det ligger stor vrede bakom brottet.

Mannens advokat Leif Ericksson har tidigare meddelat att mannen nekar till brott.

– Han förnekar varje vetskap om vad som ligger bakom anledningen till mannens död, sa advokaten till SVT Nyheter Uppsala i augusti.

Foto: SVT

”Personlig relation”

Efter cirka sex veckor kommer den rättspsykiatriska undersökningen vara klar. Tingsrätten har inte beslutat om brottsrubricering.

– Mannen har en personlig relation till offret, det är inte vilket mord som helst utan det här är någon som gjort handlingen med passion.

SVT Nyheter Uppsala söker mannens advokat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Enköping

Mer i ämnet