Andreas Jonsson och Rospiggarna får en tuff uppgift ikväll när slaget om SM-pokalen avgörs. Foto: Montage/TT

Pressat läge för Rospiggarna när SM avgörs

Uppdaterad
Publicerad

Skadad, tejpad och slutkörd. Rospiggarnas Andreas Jonsson slocknade totalt efter första SM-finalen igår. Men redan ikväll ska han upp på cykeln igen när SM avgörs i Hallstavik.

Allt har handlat om de här matcherna för Andreas Jonsson den senaste tiden. Ända sedan han bröt nyckelbenet den 6 september, efter en krasch borta mot Piraterna, har han kämpat för att kunna komma tillbaka till SM-finalerna mot Dackarna. Under tisdagen kördes den första finalen.

– Det kändes bra. Men efter matchen gjorde det som mest ont. Jag slocknade totalt och sov från slutsignal till sent i morse, säger Andreas Jonsson.

Efter 13 timmars sömn är kroppen tagen men klart körduglig. Nu ska han justera några mindre saker till kvällens match.

– Vi tejpade ju upp för att stödja kroppen men jag kände att jag blev rätt så orörlig av det så ikväll blir det mindre tejp. Eftersom smärtan under matchen inte var så farlig så känns det okej att göra så, säger han.

Extrem anspänning

Dackarna kopplade ett grepp om SM-finalen efter en tajt tillställning i Målilla på tisdagskvällen. Lagen följdes åt fram till de sista heaten men där visade Dackarna större skärpa och kunde till slut avgöra med 48-42 i sista. En sexpoängsledning som nu blir till en uppförsbacke inför sista och avgörande finalen på Rospiggarnas hemmaarena i Hallstavik ikväll.

– Det är tufft, det är en extrem anspänning på oss ikväll. Det kommer att bli mycket nerver och vi måste visa att vi har kyla nog att klara av det, säger Andreas Jonsson.

Nerverna avgör

Nyckeln tror han blir att få en bra start och tidigt jämna ut siffrorna från Målilla. Om det lyckas kommer hemmafavören spela större roll mot slutet.

– Tyvärr har det ju regnat vilket gör att vår fördel av att kunna preparera banan så som vi vill ha den försvinner lite. Det torkar ju sämre nu på höstkanten. Men i slutändan blir det nerverna som avgör det här.

Finalmatchen körs klockan 19.00 ikväll och segraren, sammanslaget med gårdagens match igår, får lyfta SM-pokalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.