Ur arkivet: Här tillträder Peter Egardt

Uppdaterad
Publicerad

I december 2009 utsågs näringslivstoppen och ämbetsmannen Peter Egardt av regeringen till ny landshövding i Uppsala län. Så här såg det ut.

SVT träffade Peter Egardt i december 2009 då han presenterades som ny landshövding. Då var han VD för Stockholms handelskammare och trodde på en framtid där huvudstaden och Uppsala län drog nytta av varandra.

– Jag hoppas att vi från uppsalaregionens sida kan räta på ryggen lite. Här finns så mycket vi kan vara stolta över och som kan utvecklas tillsammans med Stockholm, utan att vi ska vara rädda för att försvinna i det samarbetet, sa Egardt då.

Ville ha en trädgård

Till en början var Egardt inte helt tänd på idén att lämna sin villa för att flytta in på Uppsala slott.

– Jag är bortskämd med att bo i villa. Jag har en trädgård och tycker att det är skönt att gå runt och skrota lite i trädgården. Det blir väl lite sämre med det nu, men Botan (Botaniska trädgården, reds. anm.) finns ju i närheten, så jag kommer väl att finnas där också.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.