Polis och åklagare försöker ta reda på vilka personer som setts lämna brottsplatsen efter dödsskjutningen i Stenhagen. Foto: Utryckning Uppsala

Vittnen kan ha sett mördaren

Uppdaterad
Publicerad

Nya vittnesuppgifter kan leda utredningen om mordet i Stenhagen framåt.

– Det finns flera uppgifter om personer som rört sig från platsen efter händelsen. Nu försöker vi få klarhet i vilka de här personerna är och vad de gjort sedan de lämnat brottsplatsen, säger åklagare Thomas Forsberg.

Pekar misstankarna åt ett visst håll?

Mordet i Stenhagen

– Det finns flera uppslag på tänkbara gärningsmän, men ingen är frihetsberövad just nu.

Kan ett gripande vara nära?

– Jag vill inte spekulera på det viset, utredningen går framåt men det är fortfarande en lång sträcka kvar innan vi har en färdig förundersökning.

Det var vid 18-tiden förra fredagen som polis efter uppgifter om skottlossning larmades till Stenhagen. Den 30-årige mannen hittades svårt skottskadad intill en bil och avled senare på Akademiska sjukhuset.

LÄS MER: Man skjuten till döds i Stenhagen

Dörrknackning på flera håll

Den senaste tider har poliserna jobbat med dörrknackning i Stenhagen, men också på en annan plats som enligt Thomas Forsberg har med gärningsmannens flykt från platsen att göra.

En del svar har också inkommit från polisens tekniska undersökning.

– Men vi väntar på fler svar, säger Thomas Forsberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Stenhagen

Mer i ämnet