Foto: Utryckning Uppsala

Man anhållen för mordet i Stenhagen

Uppdaterad
Publicerad

En man har på sannolika skäl anhållits misstänkt för mordet i Stenhagen i somras.

En man anhållits för dödsskjutningen i Stenhagen i Uppsala i slutet av augusti, uppger Åklagarmyndigheten. Mannen är misstänkt på sannolika skäl för mord.

– Det här är resultatet av ett omfattande och väl utfört polisarbete där bland annat analys av övervakningsfilmer spelat en viktig roll, kommenterar kammaråklagare Thomas Forsberg på Åklagarmyndighetens hemsida.

Mordet i Stenhagen

Polisen larmades om skottlossning i stadsdelen Stenhagen i Uppsala vid 18-tiden en fredagskväll i augusti förra året. På platsen hittades en svårt skottskadad man i närheten av en bil. Mannen, som var i 30-årsåldern, fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala men avled senare av sina skador.

Hämndaktion

Flera vittnen ska ha sett en bil lämna platsen i hög fart och några bitar av händelseförloppet ska ha fångats av övervakningskameror i området.

Tidigt i utredningen aviserade polisen om att mordet kunde vara en hämndaktion – i koppling till den undre världen.

– Vi tittar även på andra skjutningar som har varit i Stockholm och på andra orter söderut. Vi utesluter inte att det handlar om någon form av uppgörelse, sa Uppsalapolisens Christer Nordström då.

Flera insatser och gripna

Mannen ska enligt Åklagarmyndigheten ha gripits i en planerad polisinsats med flera tillslag i både Uppsala och Gävle. Målet var att leta eftersökta personer, samt föremål som på något sätt kunde ha aktualitet i utredningen kring mordet.

Vid tillslagen greps flera personer och även de anhölls under tisdagen av åklagare. En alltså misstänkt för mord på sannolika skäl, och de övriga skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Samtliga anhållna är hemmahörande i Uppsala.

I anslutning till insatsen har polisen också hämtat ett par personer som kommer att förhöras som vittnen i utredningen.

De anhållna personerna kommer nu förhöras och beslut om eventuellt häktning väntas tas senare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Stenhagen

Mer i ämnet