Foto: SVT

22-åringen häktad för våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige man som i söndags anhölls misstänkt för flera sexbrott i Hagfors häktades under onsdagen.

Under onsdagen hölls häktningsförhandling mot mannen bakom stängda dörrar i Värmlands tingsrätt. Häktningen gäller en händelse i september, när en kvinna blev rånad och utsatt för våldtäktsförsök i ett grönområde. Vad som framkom under förhandlingen vill åklagare Cecilia Aronsson inte gå in på.

– Nej, det är under sekretess, men jag kan säga så mycket som att han nekar till brott.

Överfall i Hagfors

Mannen häktades skäligen misstänkt för försök till våldtäkt och rån, vilket är den lägre misstankegraden.

– Nu har vi en vecka på oss att jobba upp misstankegraden innan en ny förhandling ska hållas, förklarar åklagare Cecilia Aronsson.

Inte häktad för våldtäkten

När det gäller våldtäkten som ska ha skett den 5 oktober i Blinkenbergsparken i Hagfors så är mannen fortfarande misstänkt, men den punkten var inte med under dagens förhandling.

– Nej, det är för att utredningsläget är sådant att det inte var läge att ta med den punkten. Det får vi ta längre fram. Nu prioriterar vi de här brotten, säger Cecilia Aronsson.

Utreds för flera brott

Polisen utreder samtidigt om mannen kan ligga bakom flera sexuella ofredanden som skett i Hagfors, och som misstänks ha utförts av en och samma gärningsman. Man utreder också om 22-åringen kan kopplas till brott på andra håll i landet, bland annat ett försök till våldtäkt i Karlstad i helgen.

– Det finns vissa likheter, säger Stefan Wickberg, pressinformatör på polisen i Värmland, om överfallen i Hagfors och Karlstad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfall i Hagfors

Mer i ämnet