Kör gratistaxi i Hagfors

Publicerad

Efter den senaste tiden överfall på kvinnor i Hagfors kände Shabina Jarl och Ronja Rautiainen Byström att de ville bidra till att göra Hagfors till tryggare plats.

Efter den senaste tidens överfall i Hagfors bestämde sig Ronja Rautiainen Byström och Shabina Jarl för att köra gratis taxi. Så länge behovet finns ska de båda tjejerna nu köra hem alla oroliga barn och tjejer som vistas ute nattetid.

Bil lånade de av Ronjas pappa och nu har de annonserat ut sina tjänster både på Facebook och i det lokala annonsbladet.

Överfall i Hagfors

Responsen från Hagforsborna har varit stor och både privatpersoner och företag har lämnat bidrag till bensin men tiden och angagemanget står tjejerna själva för.

– Det är fruktansvärt det som hänt. Det ska inte behöva hända. Vi ska egentligen inte behöva åka runt så här som vi gör men vi känner att vi vill ställa upp för Hagfors – för tjejerna och för kvinnorna här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfall i Hagfors

Mer i ämnet