Hagforsutredningar läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Polisen lägger ner utredningarna om sexbrotten i Hagfors i brist på bevis. I stället tar utredarna nu upp ett nytt spår i jakten på en sexförbrytare.

– Det är tio utredningar som är nedlagda. Vi har hållit 33 förhör, vi har skickat material till Statens Kriminaltekniska Laboratorium, vi har haft fotokonfrontationer – men utan resultat,  säger polisens förundersökningsledare Jonny Tholmann.

Överfallen och sexbrotten har skapat rädsla i Hagfors under hösten. Men polisens utredning har gått i stå. Därför backar man nu bandet och inriktar sig på en våldtäkt den femte oktober då en kvinna och hennes manlige bekant lämnade Hotell Monica vid halvtvåtiden på natten. Mannens jacka påträffades senare på en gräsmatta vid Filarevägen, 60 meter från hotellet.

Överfall i Hagfors

– Vi tror att något har hänt redan utanför Hotell Monica och det vill vi gärna ha in mer uppgifter om, säger Jonny Tholmann.

Polisen flyttar alltså nu sitt fokus från Blinkenbergsparken till en plats närmare hotellet och tror att våldtäkten kan ha föregåtts av ett handgemäng med flera inblandade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Överfall i Hagfors

Mer i ämnet