Uppskattningsvis 140 cyklister genomförde Långfredagsturen. Här kör man på Storgatan i Kil. Foto: Erik Nygren

De cyklade för välgörenhet

Uppdaterad
Publicerad

Sex mil på cykel i fem plusgrader där inkomsterna går oavkortat till Barncancerfonden.

Det var inte direkt ett inbjudande cykelväder på Långfredagens förmiddag i Karlstad. Några plusgrader, mulet, några regndroppar och ganska rått. Men vädret avskräckte inte de som cyklade det sex mil långa Långfredagsturen.

– Klär man sig bara rätt så går det jätte bra, säger Stefan Hedling, medarrangör, innan start.

Turen anpassades till både elitcyklister och nybörjare.

– Det kommer inte gå så jätte fort, mellan 20-25 kilometer i timmen. Alla ska med, det är folk med både racer, mountainbikes och hybridcyklar, sa Stefan Hedling.

Mot kaffe och korv

Starten för turen gick klockan 11 från Norrstrand. Man hade hoppats på 200 deltagare men slutligen blev gruppen runt 140 cyklister.Loppet gick till Forshaga där det blev en besträckare vid Ängevi ishall. Sen fortsatte turen till Kil. Via Hynboholm och Skåre tog man sig tillbaka till Karlstad och målet på Herrhagen vid vattentornet, där det serverades kaffe och korv.

Oavkortat

Alla deltagare fick köpa en eller två lotter för femtio kronor. De pengarna tillsammans med inkomsterna från kaffe -och korvförsäljningen går oavkortat till Barncancerfonden.

En punka

Enligt arrangörerna kördes turen utan incidenter, utöver en punktering i slutet av sträckan. I år är arrangemanget ett samarbete mellan Team Lugnetsmassage, Karlstad Cykel & Sportcenter och Team Rynkeby.

På fredagseftermiddagen hade man ännu inte hunnit räkna ihop hur mycket pengar arrangemanget gav.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.