Tobias Eriksson (S) och Mark Baljeu skakar hand. Foto: SVT

Handslaget som ska rädda Vattenlandet

Uppdaterad
Publicerad

Kolsnäs och Vattenlandet i Sunne har fått nya ägare. Det är företaget Grönklittsgruppen som bland annat äger flera anläggningar i Dalarna som tagit över.

Tre gånger har Vattenlandet i Sunne gått i konkurs sedan det togs i bruk 2006. På fredagen tog turismföretaget Grönklittsgruppen AB över anläggningen. Dessutom köpte man Kolsnäs med den stora campingplatsen av Sunne kommun.

Försäljningen, som ger kommunen en intäkt på drygt 18 miljoner, har föregåtts av politisk oenighet. Bland annat var frågan vad som  händer med övriga turistmål i kommunen.

– Vi säljer Kolsnäs för att vi länge har sett att vi behöver en resursstark kompanjon på det här området. Vi har ju tidigare haft två enheter som jobbat bredvid varandra, säger Sunnes socialdemokratiska kommunalråd Tobias Eriksson.

Ska fungera även vid regn

Den nye ägaren Grönklittsgruppen AB är stora ägare i turistanläggningar. De äger idag bland annat Orsa Björnpark och Moraparken som idag har cirka 500 campingplatser.  Nu ska skapas en plan för utvecklingen i Sunne.

– Vi döper om anläggningarna till Sunne Camping och Sommarland. Vi ska nu på sikt föra in andra aktiviteter som man kan genomföra även när vädret inte är så gynnsamt. Men den satsningen får komma lite längre fram.

– Nu har vi full aktivitet för att få igång framförallt Vattenlandet. Det handlar bland annat om att anställa folk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.