Mångmiljonskuld för Vattenlandet

Uppdaterad
Publicerad

Skulden efter Vattenlandets konkurs i Sunne uppgår till 20,5 miljoner kronor. Det framgår av konkursbouppteckningen som nu är klar.

Den största skulden 16,9 miljoner kronor är till  Fryksdalens sparbank. Det konstaterar konkursförvaltaren Peter Berglind idag. Hans förhoppning är nu att kommunen ska öppna för en köpare som kan integrera vattenparken med campingen och övrig verksamhet på Kolsnäsudden. Han värderar Vattenparken till 12 miljoner kronor, men betonar att den är en väldigt svårvärderad.

– Det är tredje gången Vattenparken går i konkurs och jag tror den blir svår att driva vidare långsiktigt om inte den nya ägaren får möjligheten att integrera parken med intillliggande verksamhet som campingen och Kolsnäsområdet, säger Peter Berglind.

I morgon tisdag hålls edgångssammanträde på Värmlands Tingsrätt.

Det var i slutet av augusti som Vattenlandet i Sunne begärde sig själva i konkurs. Det var den dåliga sommaren som sänkte Vattenlandet. Inkomsterna från säsongens besökare räckte helt enkelt inte till.

Vattenlandet har haft ekonomiska bekymmer under lång tid. En rekonstruktion inleddes i våras och förhoppningarna var att sommaren skulle ge ett rejält överskott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.